Allpar Forums banner
1 - 1 of 1 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hello all. I have a 73 Challenger with a 318. This is my first rebuild and I'm a bit stuck. I completely tore down the engine, replacing piston rings, bearings, timing gears/chain, cam, lifters, pushrods, heads, intake , carb, etc,etc. For the most part, everything on the engine is new. The engine has ran and driven previously (before the tear-down and part swaps) I've re-assembled everything and the motor is back in the Challenger with no luck of getting it started. My main problem now is no spark. To be even more clear...when I turn the key, it seems like the only thing working is the starter motor. The starter is working, the pulleys are moving, rocker arms are moving (verified with valve cover off) but there is absolutely no inclination of compression or combustion whatsoever. I know that seems vague...

Like I said, no spark seems to be the main issue. I checked for spark at the spark plugs and nothing. Checked at the coil and no spark. I have battery voltage at the positive terminal of the coil when key is on and about 9-10 volts during engine crank. I took the distro cap off during crank to make sure rotor was spinning and it is. Voltage is there at the coil...its just not leaving the coil.

Here's my ignition set-up. I have an MSD ready to run distributor and an MSD blaster 3 coil. The coil is brand new as well as the spark plug wires. Originally thought those two couldv'e been the problem but obviously not.

I'm completely stumped and would greatly appreciate any help. Thanks,
Josh
 
1 - 1 of 1 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top