Allpar Forums banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
26 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I was driving my van a few days ago and had to pull over to help someone stranded in the ditch. Well I tried my 4 ways, nothing. Signals work but no hazards. So thought it was the metal relay. Nope.

Not even a new one i took out of the package worked. So now I am thinking fuse. But when i looked at the panel, All were good. What could be causeing this? Anywho, i pulled him out with my chain on my hitch. So any help for the hazards? Thank you.
 

·
Registered
Joined
·
2,174 Posts
yawyd said:
I was driving my van a few days ago and had to pull over to help someone stranded in the ditch. Well I tried my 4 ways, nothing. Signals work but no hazards. So thought it was the metal relay. Nope.

Not even a new one i took out of the package worked. So now I am thinking fuse. But when i looked at the panel, All were good. What could be causeing this? Anywho, i pulled him out with my chain on my hitch. So any help for the hazards? Thank you.
I'm assuming the metal relay you are refering to in the signal light flasher. I think you will find two of them, one for the signal lights, and one for the 4 way hazards.

Thanks
Randy
 

·
Super Moderator
Joined
·
21,702 Posts
Many times the hazard switch contacts tarnish/oxidize from non-use.
A trick is to rapidly work the hazard button on and off many times. This will 'scrub' the switch contacts clean and the hazards should then work OK.
There may be one separate flasher unit for the turn signals and one for the hazards or there could be one combination flasher used for both.
 

·
Super Moderator
Joined
·
32,331 Posts
There may be either a fusible link or a maxi-fuse underhood for the flashers. In the mid-80s, Chrysler was using a fusible link right off the battery to power the hazards. Look for a wire underhood with a portion burned out or melted.
 

·
DO NOT FEED THE TROLLS!
Joined
·
8,808 Posts
Is there a tow hitch with some kind of interface relay box for the lights wiring? When I installed the aftermarket trailer light relay device in my Stratus my hazards stopped working. I ended up parting with the car before resolving that particular issue.
 

·
Registered
Joined
·
26 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Well i finally got to tracking down the hazard problem. I pin pointed it to the switch in the collum. Push it in, no signals or any light outside the van. So i have to open up the collum and change the switch inside. Or at least look it over.
 
1 - 6 of 6 Posts
Top