Allpar Forums banner
1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
160 Posts
Discussion Starter · #1 ·
98 Sebring conv with the 2.5 six cyl. Man, I sure hope someone knows why this car keeps stalling out when you come to a stop and what to do to fix it. Heres what has been done: mass air flow sensor, map sensor, changed distributor, changed distributor cap, changed plugs and plug wires, o2 sensor, plentum gasket, intake gasket. Now the mechanic is saying the reason its misfiring is the catalytic convertor. It just seems like cat wouldnt cause the problem. When you drive it, as long as you keep the foot on the pedal it seems to run fine, like you cant tell its missing. But when you stop it idles down like its about to shut off. Any advice on where to start from here? Like what could be next, then if that dont work maybe whats next after that. I will do whatever you all advise until its fixed. And as always, THANKS a LOT!!
 

·
Registered
Joined
·
160 Posts
Discussion Starter · #6 ·
And again, ya'll nailed it. i'll be starting on it tomorrow. Cam position sensor 1st. Do you think I should replace the distributor again then while its out for the cps? Man i cant wait to start fixing this. You guys are the best. Let ya know whats going on after new cps is installed. I will get the codes if any with my obd2 as well tomorrow. I let someone use it, getting it back tomorrow. Imperial always says the same thing doesnt he? "WHATS CODES ARE YOU GETTING". I shouldve known to have fault codes with the 1st post. Sorry Imperial C, forgot. But yea, Will def get ya the codes tomorrow and go from there. Thanks!
 

·
Registered
Joined
·
160 Posts
Discussion Starter · #9 ·
Yea, Jerry is correct. I wasnt thinking. I agree 100% about dont bypass the crank positioning sensor! It was replaced, problem seems fixed! I waited for a couple days to make sure before I posted it but the problem with stalling seems to have disappeared. Girls and guys, trust me when I say that Imperial, Simick and everyone else in Allpar def knows a thing or two. Were fortunate to have all ya'll, everybody that participates sharing their knowledge. Ive fixed several issues because you guys, girls, have relayed your input and saved several dollars as well. Lots of those dollars! Well, ok, cps sensor seems to have fixed this one. Can anyone tell me the right way to mark this post as "solved"? Oh yea, thanks!
 
1 - 3 of 3 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top