Allpar Forums banner
61 - 80 of 109 Posts
Chociaż zasadniczo nie zgadzam się z przywracaniem silnika, który był w zasadzie na skraju wyczerpania, widzę jeden scenariusz, w którym nadal mógłby być wystarczająco konkurencyjny. Muszą połączyć go z hybrydową skrzynią biegów Gen4 ZF. Zrób z niego MHEV z akumulatorem 2-3 kWh. Rekuperacja powinna być szybka w przypadku akumulatora tej wielkości, ale wtedy można uruchomić system start/stop i mieć dodatkową korzyść w postaci dodatkowych 332 lb-ft momentu obrotowego przy niskich obrotach. Może nawet pozwolić silnikowi elektrycznemu pracować w niektórych scenariuszach do 20 mil na godzinę (arbitralnie).

Byłaby to lepsza konfiguracja w jeździe miejskiej niż obecny hurricane. Mimo to, porównując jabłka do jabłek, hurricane również wypadłby znacznie lepiej w tym scenariuszu.

To byłaby lepsza konfiguracja w jeździe po mieście niż obecny Hurricane. Mimo wszystko, porównując jabłka do jabłek, Hurricane również wypadłby w tym scenariuszu znacznie lepiej.
Jabłka do jabłek, to by działało z Pentastar V6...! Ale wiesz, musimy być tanie.

Spójrz na silnik ciężarówki Forda "Godzilla", popychacz V8, który generuje mnóstwo KM i momentu obrotowego. Dostępny jako pakiet typu drop-in z przekładnią i elektroniką. Gdybym mógł sobie na to pozwolić, włożyłbym ten pakiet do mojego F350 z 1986 roku.
Jestem rozczarowany, że ustąpili tego Fordowi. W fazie rozwoju był silnik do ciężarówki 426, który został anulowany jakieś 7 lat temu. Nie zapomniałem.

Porównując jabłka do jabłek, to działałoby z Pentastar V6...! Ale wiesz, musimy być tani.
Zgadza się. Ale żeby być sprawiedliwym, Hurricane faktycznie bije Pentastar w liczbach oszczędności paliwa EPA (16/19/23 dla pentastar bez eTorque, 17/19/24 dla hurricane SO). To powiedziawszy, pentastar jest z pewnością znacznie tańszy w produkcji i może stanowić bardzo ekonomiczny pojazd dla konsumenta.

Zgadza się. Ale żeby być sprawiedliwym, Hurricane faktycznie bije Pentastar w liczbach oszczędności paliwa EPA (16/19/23 dla pentastara bez eTorque, 17/19/24 dla hurricane SO). To powiedziawszy, pentastar jest z pewnością znacznie tańszy w produkcji i może stanowić bardzo ekonomiczny pojazd dla konsumenta.
Nawet nie byłem tego świadomy. Całkiem fascynujące. Turbosprężarki to naprawdę wspaniała technologia, jeśli są odpowiednio używane. Albo są to kiepskie, zawodne podpory, używane w Dodge Darts ;)

Zgadza się. Ale, żeby być sprawiedliwym, silnik Hurricane faktycznie bije Pentastar w liczbach oszczędności paliwa EPA (16/19/23 dla pentastara bez eTorque, 17/19/24 dla Hurricane SO). To powiedziawszy, pentastar jest z pewnością znacznie tańszy w produkcji i może stanowić bardzo ekonomiczny pojazd dla konsumenta.
Myślę, że w pewnym momencie wyciekło, że silnik 5.7 był tańszy w produkcji niż Pentastar. Słabo pamiętam, że plan dujour zakładał, że silnik z turbodoładowaniem zastąpi najpierw 3.6, a następnie TT6 zastąpi Hemi. 426 również mógł być w tym planie. Prawdziwy mistrzowski przykład nieudolności w planowaniu silników.

Pamiętam to mgliście. Myślę, że to ja dostarczyłem ci przeciek ;)

Cieszę się, że mogę sprowadzić Hemi's do Ameryki.

A teraz HD i kolejny produkt zarówno dla Warren Truck, jak i Belvidere.

Tak, tak, wiem, że to w najlepszym razie proces 18-24 miesięczny.

Chcę, żeby wszystkie zakłady pracowały na 3 zmiany z dużą ilością nadgodzin dla ludzi.

3 produkty BVAP. Nigdy żadnego problemu z 2 Neonami i Cherokee.

3 produkty WTAP i nigdy poważnego problemu. Tylko wymiana TPMS potrzebna przy 25k. Zrobiłem to sam i zajęło mi to niecałe 30 minut.

Nie jestem pewien, ale pamiętam to mgliście.
Z zadowoleniem przyjmuję ponowne otwarcie Belvidere, ale chciałbym zobaczyć je z NOWYM produktem, a nie zabranym skądinąd.

Spójrz na silnik ciężarówki Forda "Godzilla", V8 z popychaczami, który generuje mnóstwo KM i momentu obrotowego. Dostępny jako pakiet typu drop-in z przekładnią i elektroniką. Gdybym mógł sobie na to pozwolić, włożyłbym ten pakiet do mojego F350 z 1986 roku.
Ten silnik jest dostępny tylko dla ciężarówek HD, a nie 1500, co jest tematem tego wątku, i mogą to zrobić, ponieważ kryteria emisji i normy dotyczące oszczędności paliwa są ZNACZNIE inne dla ciężarówek HD. Silnik 5.7L nigdy nie został zaprojektowany do takiego cyklu pracy i szczerze mówiąc, wersja 6.4L w ciężarówkach HD jest pod każdym względem daleko w tyle.

Jeśli CDJR chce zrobić wolnossący silnik V8, muszą zainwestować w znaczną modernizację, co zajęłoby kilka lat, nawet jeśli "odkurzają" poprzednią pracę.

owns 2023 Jeep Grand Wagoneer Series III
  • Like
Reactions: Dave Z
Ten silnik jest dostępny tylko dla ciężarówek HD, a nie 1500, co jest tematem tego wątku, i mogą to zrobić, ponieważ kryteria emisji i normy dotyczące oszczędności paliwa są ZNACZNIE inne dla ciężarówek HD. Silnik 5.7L nigdy nie był przeznaczony do takiego cyklu pracy i szczerze mówiąc, wersja 6.4L w ciężarówkach HD jest pod każdym względem daleko w tyle.

Jeśli CDJR chce zrobić wolnossący silnik V8, muszą zainwestować w znaczną modernizację, a to zajęłoby kilka lat, nawet jeśli "odkurzają" poprzednią pracę.
O ile wcześniej nie dokonano ulepszeń. Wtedy mogliby zbudować je bezpośrednio w nowej linii.

O ile wcześniej nie przeprowadzili ulepszeń. Wtedy mogliby je wbudować bezpośrednio w nową linię.
Z tym że to sugeruje, że wszystkie testy i walidacja są zakończone, co na pewno nie miałoby miejsca. Są beznadziejni w zachowywaniu tego rodzaju tajemnic. Dane dotyczące mocy i tak dalej - owszem. Ale testowanie silników/ulepszeń wychodzi dość wcześnie.

Powiedziałbym, że minimum 1 rok, bardziej prawdopodobne 2 lata, zakładając, że prace projektowe/inżynierii komputerowej były w toku lub zakończone.

Unless they already had upgrades done. Then they could build them right into the new line.
Z pewnością wymagałoby to od dostawców przezbrojenia i zwiększenia produkcji, a linia, na której budowano HEMI, została przekształcona w produkcję Hurricane. Nie jest tak, że zużyte narzędzia mają tak wiele silników, które mieściłyby się w tolerancji. HEMI działał prawie 5 lat dłużej niż pierwotny okres eksploatacji sprzętu, o ile wiem. Konserwacja może tylko tyle zrobić. To NIE jest tak proste, jak ponowne włączenie linii, a naprawy, których potrzebuje HEMI (oprócz ulepszeń mocy i emisji), zajmą trochę czasu.

To prawie na pewno wymagałoby od dostawców przezbrojenia i zwiększenia produkcji, a linia, na której budowano HEMI, została przekształcona w produkcję Hurricane. Nie jest tak, że zużyte narzędzia mają jeszcze tak wiele silników, które mieściłyby się w tolerancji. HEMI działał prawie 5 lat dłużej niż pierwotny okres eksploatacji sprzętu, o ile wiem. Konserwacja może zrobić tylko tyle. To NIE jest tak proste, jak ponowne włączenie linii, a naprawy, których potrzebuje HEMI (oprócz ulepszeń mocy i emisji), zajmą trochę czasu.
Czy na pewno wiemy, że narzędzia będą zużyte? Czy jest możliwe, że nowe lub nieużywane narzędzia z innych zakładów nie zostaną tutaj użyte?

JEDYNY powód, dla którego sprzedali tak wiele ciężarówek, był taki, że kiedy DT po raz pierwszy się pojawił, każdy dealer sprzedawał ciężarówki z rabatem 8-20 tys. dolarów od ceny katalogowej, bez żadnych negocjacji. Potem przestali oferować tak duże rabaty i ostatecznie cena zaczęła gwałtownie rosnąć, a dealerzy zaczęli żądać cen powyżej ceny katalogowej. Gdyby chodziło o V8, na placach nie byłoby tak wielu niesprzedanych ciężarówek Hemi. Tak, wciąż istnieje mniejszość kupujących, którzy chcą tylko V8. Ale ta liczba stale się zmniejsza.
UMM.... dzisiaj oferują 8-20 tys. dolarów rabatu od ceny katalogowej. Siedzę tutaj i oglądam mecze turnieju NCAA, a Ram właśnie pięć minut temu zamieścił reklamę z rabatem 8 tys. dolarów dla osób wymieniających Forda lub GM.

Ludzie nie chcą małego, brzęczącego, zawodnego silnika I-6. To wszystko, co można powiedzieć.

Z Hurricane nie było zbyt wielu problemów na starcie. Ale jako starszy potencjalny nabywca, który chciałby mieć ostatniego nowego pickupa zanim umrę, witam powrót silnika Hemi. To dość prosta konstrukcja, którą preferuję w moim wieku. 1500 z nim zrobiłby wszystko, czego mógłbym oczekiwać od pickupa. Więc może kiedy spłacimy nasz WL, pójdę na zakupy pickupa.

61 - 80 of 109 Posts