Allpar Forums banner

Installing a 360 into 1975 valiant

3898 Views 10 Replies 4 Participants Last post by  core
I have installed a 360 into my 1975 Valiant. I left the slant 6 k-member in place and used Schumacker's motor mounts.
This is the first time I have taken on this type of a project and I am fearing that I'm in way over my head.
I was told to install the motor and then the tranny. The motor is in, but it is not sitting square inside the compartment. Right to left is not out of level to bad, but front to back is way off. If I jack it up level then how do I get the tranny connected?

Should the hole motor be level, or is there supposed to be pitch?
How can I make the motor sit square inside the compartment ?
Does anyone have some tricks to save me?
1 - 2 of 2 Posts

· Registered
Joined
·
315 Posts
Make sure you have the correct mount on the correct side. The engine, as Dana said, should locate slightly to the passenger side. When installing the torque converter, it is not fully seated until you feel two distinct thumps as it enters the tranny. Make sure you put a quart of tranny fluid into the TC before mounting it.
 

· Registered
Joined
·
315 Posts
You put tranny lube in the TC because you do not want it dry when starting the first time. Dry starts hurt seals. Be sure to plug the output shaft hole in the trans before tilting it down. The fluid will pour out if it has fluid in it. Correct engine/trans location after the rear mount is in it's proper place is around 2-3 inches from firewall to distributor cap.
 
1 - 2 of 2 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top