Allpar Forums banner

xls79bsy - 1994 Dodge Dakota Kabriolet Sport

4 reading
240 views 7 replies 7 participants last post by  multimopes  
#1 · (Edited)
Dom to Casa Grande AZ. Ciężarówka to Dodge Dakota Sport 1994 single cab 2 wheel drive, 5 biegów, 3.9 L V6. Single cab został przekształcony w kabriolet przy użyciu części z dawcy kabrioletu z 1989 roku. Obniżony o Belteck 2/4 cala. Całkowicie wolna od rdzy ciężarówka z AZ. 49 tys. oryginalnych mil.
Image

#5 ·
Chciałbym dowiedzieć się więcej o procesie konwersji. Kilka godzin ode mnie jest na sprzedaż rozbity kabriolet z 89 roku i naprawdę o tym myślałem
Musisz upewnić się, że jest kompletny, zwłaszcza szyby. Poza tym wymieniasz kabiny lub konwertujesz standardową kabinę tak, jak zrobiło to ASC dla Dodge'a.

#6 ·
Kilka lat temu na zlocie widziałem Dakotę Convertible „ze Shelby” (tylko z 1989 roku). Nie wiem, czy była prawdziwa, czy klonem.
Ramcharger/Trailduster również miały zdejmowany dach. Zabawa w słońcu.
Image

#7 ·
Kilka lat temu na pokazie samochodowym widziałem „ Shelby-izowanego” Dakotę Convertible (tylko z 1989 roku). Nie wiem, czy był prawdziwy, czy klon. Ramcharger/Trailduster również miał zdejmowany dach. Zabawa w słońcu. View attachment 116103
Produkowali Shelby Dakoty i Dakoty kabriolety, ale żaden nie był jednym i drugim.Moja idealna konfiguracja to kabina kabrioletu na nowszej ramie (92-96), aby uzyskać silnik Magnum i automatyczną skrzynię biegów z nadbiegiem, ale z łóżkiem typu step side firmy Leer.

#8 ·
W rzeczywistości posiadałem Traildustera 4x4 z 76 roku na początku lat 80. Miał zamontowaną na nim 8-stopową ładowarkę do śniegu z wywrotki. Ten sprzęt mógł przejechać przez wszystko, z napędem na cztery koła na stałe, ale pił paliwo jakby wychodziło z mody, lol!