MT
Jest światło! ☀
To jest problem. Nowoczesne sedany muszą być bardzo aerodynamiczne. To sprawia, że wchodzenie i wychodzenie z nich jest uciążliwe. Chyba że zrobią je z drzwiami typu "gull wing".Problem w tym, co tak naprawdę mogliby zrobić z sedanem, aby był przekonującym wyborem w stosunku do CUV.
Co sprawiłoby, że ktoś zamieniłby swój Hondę Pilot na Chryslera 300?
To trudne zadanie, nawet jeśli 300 z 2029 roku zostanie uruchomiony bezbłędnie i będzie uwielbiany przez prasę motoryzacyjną…
Nie sądzę, żeby klient Hondy Pilot był docelowym klientem sedana.Problem polega na tym, co tak naprawdę mogliby zrobić z sedanem, aby był on atrakcyjnym wyborem w porównaniu do CUV.
Co sprawiłoby, że ktoś zamieniłby swój Hondę Pilot na Chryslera 300?
To trudne zadanie, nawet jeśli 300 z 2029 roku zostanie uruchomiony bez zarzutu i będzie uwielbiany przez prasę motoryzacyjną…
Dlaczego? Wydajność w zakresie układów napędowych (EV vs. ICE) w dużej mierze sprawiła, że to zbędne. Tak, jest problem z zasięgiem, ale to małe zmartwienie w porównaniu z o wiele większym problemem - kosztem początkowym.To jest problem. Nowoczesne sedany muszą być bardzo aerodynamiczne. To sprawia, że wchodzenie i wychodzenie z nich jest uciążliwe. Chyba że zrobią je ze skrzydłowymi drzwiami.
Nie zgadzam się z tym, że naprawdę nie ma potrzeby, ale niska aerodynamika w sedanach wydaje się nie pomagać w ich sprzedaży dzisiaj. Mam 1,93 m wzrostu, nie ma mowy, żebym kupił dziś sedana. Po prostu trudno mi, mojemu 65-letniemu ciału, wsiadać i wysiadać. Ale ostatnim samochodem, który posiadałem, był wówczas nowy kombi Aries z 1985 roku. Dwa lata później wyrośliśmy z niego i kupiliśmy vana.Dlaczego? Wydajność w zakresie układów napędowych (EV vs. ICE) w dużej mierze sprawiła, że to stało się bezprzedmiotowe. Tak, jest hobgoblin zasięgu, ale to małe rozważanie w porównaniu z o wiele większym problemem – kosztem początkowym.
Jak ktoś inny wspomniał, mogliby zrobić lifting twarzy i pośladków Wagoneer S, uczynić go efektownym i pluszowym, i byłby to całkiem ładny SUV Chryslera!Dlaczeeeego 2029??? 🙄 Boże, ta firma....
Motortrend to szacuje, a nie STLA. Nie jestem pewien, jaka byłaby naprawdę cena czegoś takiego w dzisiejszych czasach.Nie zauważyłem tego, a przeglądając wątek, nie sądzę, żeby ktoś inny też o tym wspomniał... ale szacowana cena 65 tys. dolarów??
Myślę, że ważniejszym pytaniem byłoby: Dlaczego?Motortrend to szacuje, a nie STLA. Nie jestem pewien, jakie byłyby ceny w dzisiejszych czasach.
Następna rzecz, którą wiesz, to ktoś z tym biegnie i wkrótce nagłówek brzmi: STLA wycenia 300 na 65 tys. I zaczyna się "Are you kidding me"?Motortrend szacuje to, a nie STLA. Nie jestem pewien, jakie byłyby ceny czegoś takiego w dzisiejszych czasach.
Nie sądzę, żeby STLA potwierdziła jakąkolwiek część tego, to wszystko tylko spekulacje ze strony MT, chyba że się mylęMotortrend szacuje to, a nie STLA. Nie jestem pewien, jakie byłyby ceny czegoś takiego w dzisiejszych czasach.