Allpar Forums banner

Dodge Charger Daytona Kombi

1.9K views 23 replies 15 participants last post by  AmbassadorSST  
#1 ·
Image

Artystą stojącym za tą dziką nową wizją jest Nikita Chuicko, lepiej znany w Internecie jako @kelsonik. Zrewolucjonizował on zupełnie nowego Dodge Chargera Daytona z 2026 roku, czterodrzwiowego sedana, jako odpowiednie kombi z szerokim nadwoziem - a efekt jest naprawdę imponujący.
Chuicko przedłużył linię dachu Chargera, aby nadać mu uderzający profil długiego dachu, skutecznie przekształcając go w nowoczesne kombi typu muscle car. Dodatkowa przestrzeń ładunkowa i użyteczność sprawiają, że jest bardziej funkcjonalny, a agresywna postawa pozostaje wierna DNA osiągów Chargera.
Mopar Insiders

Gdyby to było prawdziwe... Dodge, weź moje pieniądze! 💰 😎 😎 😎

#2 ·
View attachment 112768

Artystą stojącym za tą dziką nową wizją jest Nikita Chuicko, lepiej znany w Internecie jako @kelsonik. Zrewolucjonizował on zupełnie nowego Dodge Chargera Daytona z 2026 roku, czterodrzwiowego sedana, jako odpowiedniego kombi z szerokim nadwoziem - a wynik jest naprawdę imponujący.
Chuicko przedłużył linię dachu Chargera, aby nadać mu uderzający profil z długim dachem, skutecznie przekształcając go w nowoczesne kombi typu muscle. Dodatkowa przestrzeń ładunkowa i użyteczność sprawiają, że jest bardziej funkcjonalny, a agresywna postawa pozostaje wierna DNA osiągów Chargera.
Mopar Insiders

Gdyby to było prawdziwe… Dodge, weź moje pieniądze! 💰 😎 😎 😎
Przestrzeń ładunkowa/obszar za drugim rzędem siedzeń Dodge Magnum (stopy sześcienne) 27,2
2025 Dodge Charger Przestrzeń ładunkowa 25 stóp sześciennych

Psując linie dla dodatkowych 2 stóp sześciennych przestrzeni ładunkowej.

#3 ·
Przestrzeń ładunkowa/powierzchnia za drugim rzędem siedzeń Dodge Magnum (stopy sześcienne) 27,2
2025 Dodge Charger Przestrzeń ładunkowa 25 stóp sześciennych

Psując linie dla dodatkowych 2 stóp sześciennych przestrzeni ładunkowej.

Trzeba pomyśleć, że ten Charger Wagon byłby większy niż Magnum z późnych lat 00.
Nowy Charger jest o 8 cali dłuższy od starego. Więc wyobrażam sobie, że nowy Charger Wagon miałby więcej przestrzeni w tylnej części w stopach sześciennych.

#6 ·
View attachment 112768

Artystą stojącym za tą dziką nową wizją jest Nikita Chuicko, lepiej znany w Internecie jako @kelsonik. Zrewidował on zupełnie nowego Dodge Chargera Daytona z 2026 roku, czterodrzwiowego sedana, jako odpowiednie kombi z szerokim nadwoziem - a wynik jest naprawdę imponujący.
Chuicko przedłużył linię dachu Chargera, aby nadać mu uderzający profil długiego dachu, skutecznie przekształcając go w nowoczesne kombi muscle car. Dodatkowa przestrzeń ładunkowa i użyteczność sprawiają, że jest bardziej funkcjonalny, a agresywna postawa pozostaje wierna DNA osiągów Chargera.
Mopar Insiders

Absolutnie UWIELBIAM ten projekt. "Wypukłość mocy" na masce, jak przypuszczam, jest dla wariantów V8 i 3.0 turbo I6 i miałaby po prostu zwykłą maskę dla Pentastar 3.6 Litra i 2.0 Litra turbodoładowanego 4.
Dodge z pewnością miałby moje pieniądze za to.
Niestety, naprawdę nie mam żadnych, żeby o tym mówić.

#8 ·
W poprzednim życiu bardzo uważnie przyglądałem się modelowi Magnum, kiedy został wprowadzony na rynek, ale wtedy nie udało mi się zawrzeć transakcji. Nadal obserwuję używane egzemplarze, myśląc: 'Pewnego dnia...' GF ma Acura TSX Sport Wagon, więc z pewnością jesteśmy 'ludźmi kombi'. Od razu bym się na to zdecydował, gdyby je rzeczywiście produkowali.

#9 ·
W poprzednim życiu przyglądałem się dokładnie modelowi Magnum, kiedy zostały wprowadzone, ale wtedy nie mogłem zawrzeć transakcji. Nadal obserwuję używane egzemplarze, myśląc: 'Pewnego dnia...' Dziewczyna ma Acura TSX Sport Wagon, więc z pewnością jesteśmy 'ludźmi kombi'. Rzuciłbym się na jeden z nich, gdyby je faktycznie zbudowali.
Wow! Zbuduj to, a przyjdą.

#14 ·
View attachment 112768

Artystą stojącym za tą dziką nową wizją jest Nikita Chuicko, lepiej znany w Internecie jako @kelsonik. Zrewolucjonizował on zupełnie nowego Dodge'a Chargera Daytona z 2026 roku, czterodrzwiowego sedana, jako odpowiedniego kombi z szerokim nadwoziem - a efekt jest naprawdę imponujący.
Chuicko przedłużył linię dachu Chargera, aby nadać mu uderzający profil długiego dachu, skutecznie przekształcając go w nowoczesne kombi typu muscle car. Dodatkowa przestrzeń ładunkowa i użyteczność sprawiają, że jest bardziej funkcjonalny, a agresywna postawa sprawia, że pozostaje wierny DNA osiągów Chargera.
Mopar Insiders

Po pierwsze, wciąż budują na EV Chargerze. Jedynym, który ma D-wing, a potem udają, że ładowarki ICE też to będą miały i zawsze maskę. lol
Po drugie, wciąż dodają tanie poszerzenia nadwozia z LX. Moim zdaniem nie wyglądają dobrze na tym nadwoziu. Plus fakt, że to ma 79,8" szerokości, F150 ma 79,9" szerokości. Nie sądzę, żeby miał problem z szerokością. lol. Ludzie próbują zrobić to tak szerokie jak Humvee (86,5")

#15 ·
Po pierwsze, wciąż budują na ładowarce EV. Jedyny, który ma D-wing, a potem udają, że ładowarki ICE też to będą miały i zawsze maskę. lol
Dodge mógłby zrobić wersję EV i Gas tego Chargera Wagon, jeśli o mnie chodzi...
Image

Po drugie, wciąż dodają tanie poszerzenia nadwozia z LX. Moim zdaniem nie wyglądają dobrze na tym nadwoziu. Plus fakt, że to ma 79,8" szerokości, F150 ma 79,9" szerokości. Nie sądzę, żeby miał problem z szerokością. lol. Ludzie próbują zrobić to tak szerokie jak Humvee (86,5")
...zarówno wersje Daytona R/T, jak i Scat Pack mają długość 206,6 cali. Z dłuższą długością w formie kombi i szerokością 79,8 cali wersja kombi Chargera byłaby na równi z wagonami Ford Country Squire z lat 70. ...
Image

...na dzisiejszym rynku większość kupujących chce imponujących pojazdów. Imponujące = Bezpieczeństwo.
Opcja 3. rzędu w Charger Wagon sprawiłaby, że byłby to jeszcze bardziej atrakcyjna opcja dla osób z rodzinami, które wciąż chcą mieć wygląd/KM/imponujące wymiary muscle cara, które otrzymałyby od Charger Wagon. ...na dzisiejszym rynku wielu kupujących chce imponujących pojazdów.

#20 ·
Bardzo rozważyłbym Magnum jako obraz przed przejściem do konkurencji C/SUV.
Tak! Posiadanie 3-rzędowego Chargera Wagon "Magnum" spełniłoby wszystkie moje oczekiwania. Wspaniała stylistyka muscle car o niskim profilu, miejsce dla dzieciaków, wystarczająco dużo miejsca na bagaż, aby zabrać rzeczy na wakacje i wystarczająco dużo KM, aby pojechać "vroom, vroom", kiedy chcesz. 😁

#24 ·
Ludzie chcą WYSOKICH, imponujących samochodów, a nie gigantycznych, niskich. Rynek udowodnił to w ciągu ostatnich 25 lat. Ten samochód jest DOA
Rozumiem, dlaczego to mówisz... Dodge Magnum z późnych lat 00, Ford Flex/Lincoln MKT, Buick Regal Tour X nigdy nie były mocnymi sprzedawcami, a Magnum z późnych lat 00 i Regal Tour X zniknęły w mgnieniu oka... żaden z tych pojazdów nie był szczególnie atrakcyjny, poza Tour X, ale był zbyt europejski dla gustu amerykańskich kierowców.
Image

Image

^ Ktoś faktycznie zbudował jeden na podstawie Chargera ostatniej generacji i wygląda cholernie fajnie! 😁

Kombi oparte na nowym Chargerze z atrakcyjnymi liniami designu, szalonymi KM i możliwością przewożenia dodatkowych osób i rzeczy może spodobać się wystarczającej liczbie osób, które chcą czegoś innego.
Mogliby nawet zaoferować podniesioną wersję z napędem na wszystkie koła, aby spróbować odebrać kilku kupujących Subaru. Charger Thundera Wagon.