Allpar Forums banner

Infiniti ma nowy plan naprawczy. Znowu.

Tags
infiniti
1 reading
6.7K views 38 replies 14 participants last post by  N.leo  
#1 ·
Sprzedaż Infiniti spada od pięciu lat, tracąc klientów głównie na rzecz Lexusa i Acury.

Craig Keeys, wiceprezes grupy Infiniti Americas, mówi, że Infiniti zwiększyło "swój udział w podbojach o 5 punktów procentowych w ciągu ostatniego roku. Oczekuje, że w tym roku doda kolejne 5 punktów procentowych."

Mam wieści dla Keeysa: jeśli twoja sprzedaż wystarczająco się skurczy, twój udział w podbojach wzrośnie automatycznie, gdy twoja retencja klientów zniknie.

"Rosnące ceny na naklejkach, napędzane rosnącymi kosztami surowców i logistyki, wyceniły niektórych dotychczasowych klientów Infiniti, powiedział Keeys."

Mam więcej wieści dla Keeysa: jeśli Infiniti ma problem z cenami, oznacza to, że albo (1) marka jest zbyt słaba, aby wspierać strategię cen premium, albo (2) przyciąga niewłaściwych klientów - co wraca do (1).

Keeys polega na czterech nowych pojazdach, aby "odwrócić sytuację". W tym całkowicie przeprojektowany flagowy model QX80.

Po wszystkim, nie widzę oznak planu mającego na celu naprawę podstawowych problemów marki Infiniti. Rzeczywiście, fakt, że sprzedaż Infiniti zależy teraz prawie wyłącznie od SUV-ów, sugeruje, że problemy Infiniti będą się pogłębiać.

Zobacz pełny artykuł tutaj. Może wymagać subskrypcji:

#8 ·
#9 ·
Nie wiem... wygląda na to, że naśladują Toyotę, chcąc więcej wielkości i agresywnych przodów.

#19 ·
Serwis dealerski Infiniti jest na odpowiednim poziomie. Problemy Infiniti wyraźnie wynikają więc z innych obszarów.

View attachment 103592
Chodzi mi o to, czy to nie jest oczywiste? Spójrz na ich ofertę:

-QX80 pojawił się w 2010 roku
-Q50 pojawił się w 2013 roku
-QX50 pojawił się w 2019 roku, wariant coupe QX55 pojawił się w 2022 roku
-QX60 w końcu odświeżony w 2022 roku

Ich oferta jest mała i stara. Te, które zostały niedawno odświeżone, nie mają wielu opcji silnikowych i hybryd.

#14 ·
#13 ·
Lexus jest prawdopodobnie lepszym samochodem. Nie wiem nic o Acurze, nie ma ich wystarczająco dużo, żeby wyrobić sobie opinię.
Nissany nie sprawdziły się dobrze. Podobnie jak ich zespół zarządzający (dotyczy Ghosna). Częściowo było to powszechne zastosowanie CVT, chociaż poradzili sobie z oprogramowaniem lepiej niż my z JATCO.

Drugą częścią była korozja w dość nowych (5 lub 6-letnich) samochodach.
Podobnie jak Hyundai/Kia, pojazdy te wydają się szybko starzeć.
Słaba jakość zniszczyła Mitsubishi, Suzuki, Isuzu itp.

#20 ·
To dlatego, że Infinities są brzydkie. Ludzie z przyjemnością kupują Nissany, które są w zasadzie tym samym samochodem z różnymi opcjami stylizacji i wykończenia. Jako firma muszą zrozumieć swój rynek i to, co przyciąga klientów do ich pojazdów. Mogą postawić na styl, funkcje, reputację, niezawodność i koszt. Nie ma żadnej z tych rzeczy, a niezawodność nie jest czymś, co ludzie kojarzą z Nissanem/Infiniti.

#28 ·
Czy można powiedzieć Outlander? Mitsubishi miało obietnicę, ale jest w stanie agonii.
.
Sprzedaż Subaru wzrosła dzięki skupieniu się na trwałości i bezpieczeństwie.

Od 2007 roku, w ramach kampanii LOVE, Subaru uczyniło trwałość i bezpieczeństwo dwoma filarami swojej marki w Ameryce Północnej, a sprzedaż rośnie od tego czasu.

Jakość
i Bezpieczeństwo to dwa największe czynniki napędzające popyt konsumencki, a następnie Wartość -- co jest kolejną stałą troską Subaru.

Sprzedaż Subaru jest reprezentowana przez niebieską linię, trzecią od dołu
Image

#30 ·
Żałuję, że nie było lokalnego dealera Subaru, kiedy szukałem - przynajmniej takiego, który byłby skłonny sprzedawać samochody, a nie kłamać przez telefon i udawać, że ma samochody, których tak naprawdę nie miał. Mają świetną wartość.

#38 ·
Hmm. Pierwsze jazdy testowe QX80 pojawiły się dzisiaj. Wydają się być przyjmowane z umiarkowanym uznaniem, wielu mówi, że nie wnosi nic nowego do segmentu rynku. Jeden z recenzentów stwierdził, że nawet Wagoneer (wspomniany ze względu na to, że Jeep nie jest marką luksusową) wykazywał poziom wyrafinowania, którego brakuje QX80.